Curs de Antreprenor în Economia Socială


 

În cadrul proiectului „Social Economy 4 All”, 12 specialiști în economie socială care vor lucra în SES-uri și-au îmbunătățit competențele prin participarea la cursuri de formare profesională. Un lucru bine făcut are nevoie și de specialiști pricepuți, nu-i așa?

În perioada 18 - 22 mai s-a defăsurat cursul de antreprenor în economie socială adresat specialiștilor din cadrul proiectului. Activitățile s-au desfășurat la sediul Centrului de Incluziune Socială – Acces Plus. Participanții la curs au vizitat și Util Deco Iași, unitate protejată autorizată, secție internă a Fundației "Alături de Voi" România, considerată un model de bună practică în domeniul economiei sociale.

 

12 persoane au învățat ce înseamnă schimbarea socială pozitivă

Antreprenoriatul social reprezinta cadrul care ofera instrumente pentru identificarea problemelor sociale și unde, folosind principii din mediul de afaceri, se pot genera resursele necesare rezolvării acestui tip de probleme. Antreprenorul social este acea persoana care este încrezatoare în ideea că orice comunitate poate avea capacitatea de a genera resurse care să contribuie la rezolvarea problemelor din interiorul acesteia și că soluțiile găsite pot, la rândul lor, să susțină în mod independent o stare socială de bine.

 

Abilități dezvoltate în cadrul cursului:

·         Identificarea și recunoașterea problemelor sociale

·         Identificarea nevoilor generate de problemele sociale

·         Înțelegerea și însușirea principiilor antreprenoriatului social

·         Aplicarea principiilor sociale în dezvoltarea de afaceri sociale

·         Realizarea unui plan de afaceri centrat pe rezolvarea unei probleme sociale

·         Identificarea riscurilor care pot interveni pe parcursul proiectului

·         Identificarea oportunitatilor pentru comunitati vulnerabile/defavorizate

·         Implementarea de activități generatoare de venit cu cele cu impact social

 

Cursul a fost desfășurat în cadrul proiectului ”Social Economy 4 All” cod POSDRU/173/6.1/S/148302, este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1: „Dezvoltarea economiei sociale“.