S-a lansat Cooperativa Socială KULT-ART Fusion Măriței


În satul Măriţei, comuna Dărmăneşti, a avut loc vineri, 28 august, în fosta discotecă a satului, deschiderea Cooperativei sociale KULT-ART Fusion - Sticlă fuzionată, obiectiv creat în cadrul proiectului „Social Economy 4 All”, POSDRU 173/6.1/S/148302 cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

„O provocare pentru tinerii din localitate, care s-au gândit să creeze locuri de muncă şi să dezvolte economia locală”

La evenimentul la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai unor ONG-uri, beneficiari şi specialişti implicaţi în acest proiect, Niculina Doina Daneliuc, managerul de proiect, a spus că este „un pas mic”, dar important pentru satul Măriţei.

Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, care reprezintă solicitantul în structura proiectului a precizat că „obiectivul principal este incluziunea socială activă a grupurilor vulnerabile, prin crearea de locuri de muncă, pregătire şi calificare, reinserţie pe piaţa liberă a muncii şi dezvoltarea de servicii noi în cadrul SES / Structura de Economie Socială”.

O iniţiativă care reprezintă „o provocare”, aşa cum a remarcat Vasile Gafiuc, specialist în economie socială, „o provocare pentru tinerii din localitate, care s-au gândit să creeze locuri de muncă şi să dezvolte economia locală”.

 

KULT-ART Fusion  este o cooperativă socială care desfășoară activităţi de prelucrare a sticlei prin fuziune. Principalul obiectiv al acestui SES (Structură de Economie Socială) este incluziunea activă a grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilități, persoane de etnie rromă, persoane care trăiesc din venit minim garantat, familii monoparentale, familii cu mai mult de 2 copii) prin crearea de locuri de muncă, calificare, reinserţie pe piaţa liberă a muncii și dezvoltarea de servicii noi în cadrul SES.

Proiectul Social Economy 4 All implică dezvoltarea a 3 cooperative sociale, două în județul Suceava, cu activitate în fabricarea mobilierului de exterior și fabricarea obiectelor din sticlă prin fuziune și una în județul Bihor cu activitate pentru întreținerea spațiilor verzi.