Lansare SES Bratca 11 iunie 2015


S-a lansat Cooperativa Socială Dianthus, Bihor

Cooperativa Socială Dianthus are din data de 11 iunie 2015 statut oficial!

Structura de economie socială a fost înființată joi 11 iunie 2015, de la ora 14.00 la sediul Căminului Cultural Bratca, în cadrul proiectului „Social Economy 4 All”, cod POSDRU/173/6.1/S/148302, cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara nr. 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1: „Dezvoltarea economiei sociale“.

Căminul cultural Bratca a fost gazda perfectă pentru lansare. Toti cei prezenți au înțeles că e mult mai bine ca persoanele asistate social să fie susținute și nu întreținute, iar SES-urile (structurile de economie socială) sunt pentru moment cea mai bună alegere. Partenerul nostru austriac, Tom Zuljevic-Salamon a arătat că atât românii cât și austriecii se lovesc de aceleași probleme când vine vorba de categoriile defavorizate, iar modelul de SES funcționează cum nu se poate mai bine și în Austria.

Managerul Cooperativei Dianthus, Aldo Quai a arătat care este traseul planificat al SES-ului pe care îl va reprezenta, strategiile de sustenabilitate și bucuria că în sfârșit România s-a aliniat tendinței europene în ceea ce privește economia socială. Cooperativa Dianthus va avea sediul în satul Damiș, din comuna Bratca, iar ca obiect de activitate, se va ocupa de îngrijirea spațiilor verzi.

Reprezentatii instituțiilor locale au căutat alături de echipa de management implicată în proiect soluții pentru a putea colabora eficient cu membrii structurilor de economie socială.

Mulțumim tuturor celor prezenți, autorităților locale și doamnei bibliotecar prof. Luminița Izdrailă pentru ambient și entuziasm!

SES Dianthus și-a desfacut aripile!